11

Amenajarea unei bai – de ce sa folosim travertinul

De ce travertinul?

Pe langa caracterul elegant si o variatie atractiva de culori si finisaje ,travertinul poate fi utilizat in bai  nu doar la pardoseala sau la placarile peretilor ci si la blaturi de baie,cadite de dus placate cu travertin (sau de ce nu chiar din travertin solid) si la palacrea cazii de baie.

Utilizarea travertinului in amenajarea unei bai este o alegere inspirata nu doar prin varietatea culorilor si forma sub care este prezentat (poate fi sub forma de placute,mozaic,placaje sau chiar prelucrari speciale) ci si pentru faptul ca fiind un material cu o suprafata poroasa ofera o aderenta mare in special la pardoseala unde nu este indicat sa folosim travertin lustruit deoarece devine alunecos.

Rezista travertinul la umezeala?

Da.Piatra naturala este foarte rezistenta in conditii de trafic intens dar si foarte rezistenta la umezeala daca este tratata corespunzator.

Tratarea travertinului este o parte importanta in procesul montarii deoarece pe langa impermeabilizarea lui (porii pietrei sunt inchisi si astfel nu mai absoarbe apa)  o tratare corespunzatoare cu o solutie de calitate asigura si curatare si intretinere usoara in timp.

Modul in care alegem si montam travertinul tine pur si simplu de imaginatia fiecaruia si nu are limite,totusi recomandam consultarea unui designer sau a unuia  dintre consultantii nostri inainte de achizitionarea materialului.

Travertinul este un produs foarte versatil el se poate gasi sub forma de placute de diferite dimensiuni,sub forma de mozaic de diferite dimensiuni dar si de diferite finisaje (lustruit,mat,splitface,cu margini rotunjite,cu margini daltuite),sub forma de placaje (din nou sub diferite forme de finisaje).Deci ,alegerea modelului  ideal nu este o alegere chiar usoara.Recomandarea noastra este consultarea cu unul dintre specialistii nostri pentru a va putea face un design personalizat in functie de necesitatile fiecarui proiect in parte.


|